Pentru prima dată din istoria monumentului, publicului îi este permis să intre în subteran, acolo unde obișnuiau gladiatorii sau animalele să aștepte înainte de a intra la luptă.

Acum, turiștii vor putea să meargă prin pasaje, pe o platformă de lemn, și să admire coridoarele și arcadele care făceau legătura cu încăperile subterane, acolo unde gladiatorii și animalele așteptau înainte să urce la suprafață, în arenă. La acea vreme, subteranul era luminat de flacăra lumânărilor, însă în prezent razele de soare ajung până în adâncurile Colosseumului, scrie CNN.

Alfonsina Russo, directorul Parcului Arheologic Colosseum, susține că noua decizie și noile restaurări le vor permite oamenilor să înțeleagă mai bine modul în care a funcționat Colosseumul.

„Această restaurare este absolut importantă pentru cercetările arheologice, deoarece ne permite să reconstituim istoria sa”, a precizat Alfonsina Russo.

Proiectul de restaurare a fost început de CEO-ul casei de modă italiene Tod, Diego Della Valle, în 2011, contribuind cu 25 de milioane de euro pentru întreaga operațiune.

Retail jobs

Planul a fost realizat în trei faze majore, începând cu o curățare completă a fațadei monumentului și apoi ocupându-se de zonele subterane.


Despre autor:


Ultima actualizare: 27 Iunie 2021 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.