Vulcanul Merapi situat pe insula indoneziană Java a erupt în această dimineață. Vulcanul a expulzat o coloană de cenușă în atmosferă la o înălţimea de un kilometru. Imaginile surprinse din timpul erupției sunt un adevărat spectacol.

Vulcanul Merapi a erupt din nou

Fluxurile piroclastice au parcurs până la 3.000 de metri pe versantul sud-estic al vulcanului. Erupția vulcanului nu a creat victime, iar nivelul de alertă pentru vulcan a rămas la al doilea cel mai înalt.

Imaginile surprinse din timpul erupției sunt unele spectaculoase prin variația de culori și grația lavei care se revarsă. Merapi este cel mai activ vulcan al ţării și a erupt în mod regulat din luna noiembrie a anului 2020. În 2010, în timpul unei erupții, peste 340 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 60.000 au fost strămutate.

Unul dintre cel mai periculos vulcan din lume

Gunung Merapi, cunoscut și sub numele de "Muntele de Foc" este un stratovulcan situat pe insula Java, Indonezia. Piscul vulcanului atinge altitudinea de 2.914 m deasupra, el fiind considerat printre cei mai activi și mai periculoși vulcani din lume.

Erupții mai mici au loc la fiecare doi sau trei ani, printre erupțiile mai puternice se pot aminti cele din anii 1006, 1786, 1822, 1872 (cea mai intensă) și cea din 1930 când au fost distruse 13 sate și au murit din cauza piroclastelor 1400 de oameni.

Citeste si:
Indonezia: Cel puțin 75 de persoane și-au pierdut viața în urma...
Indonezia: Cel puțin 75 de...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.