Vulcanul Merapi situat pe insula indoneziană Java a erupt în această dimineață. Vulcanul a expulzat o coloană de cenușă în atmosferă la o înălţimea de un kilometru. Imaginile surprinse din timpul erupției sunt un adevărat spectacol.

Vulcanul Merapi a erupt din nou

Fluxurile piroclastice au parcurs până la 3.000 de metri pe versantul sud-estic al vulcanului. Erupția vulcanului nu a creat victime, iar nivelul de alertă pentru vulcan a rămas la al doilea cel mai înalt.

Imaginile surprinse din timpul erupției sunt unele spectaculoase prin variația de culori și grația lavei care se revarsă. Merapi este cel mai activ vulcan al ţării și a erupt în mod regulat din luna noiembrie a anului 2020. În 2010, în timpul unei erupții, peste 340 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 60.000 au fost strămutate.

Unul dintre cel mai periculos vulcan din lume

Gunung Merapi, cunoscut și sub numele de "Muntele de Foc" este un stratovulcan situat pe insula Java, Indonezia. Piscul vulcanului atinge altitudinea de 2.914 m deasupra, el fiind considerat printre cei mai activi și mai periculoși vulcani din lume.

Retail jobs

Erupții mai mici au loc la fiecare doi sau trei ani, printre erupțiile mai puternice se pot aminti cele din anii 1006, 1786, 1822, 1872 (cea mai intensă) și cea din 1930 când au fost distruse 13 sate și au murit din cauza piroclastelor 1400 de oameni.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Iunie 2021 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.