Preşedintele american Joe Biden şi prima doamnă, Jill Biden, au anunţat moartea unuia dintre câinii lor, Champ, din rasa ciobănesc german, „un companion constant, preţuit", după cum l-au numit, care le-a fost alături timp de 13 ani.

„În cele mai fericite momente ale noastre şi în zilele cele mai îndurerate el a fost alături de noi, atent la fiecare sentiment şi emoţie negrăite. Îl iubim pe băiatul nostru frumos şi bun şi ne va fi dor de el întotdeauna", au transmis soţii Biden într-un comunicat.

Champ a fost unul dintre cei doi câini din rasa ciobănesc german care locuiau la Casa Albă alături de preşedinte şi de prima doamnă. Biden l-a luat pe Champ în 2008, anul în care a fost ales în funcţia de vicepreşedinte, alături de Barack Obama.

Champ a trăit împreună cu Major, pe care Biden l-a luat în noiembrie 2018, devenind primul câine de la Casa Albă care a fost adoptat din adăpost. Major a fost îndepărtat pentru scurt timp de la Casa Albă după ce a muşcat de două ori membri ai personalului. Major a revenit la Casa Alba în aprilie, după ce a fost trimis la dresaj.

Retail jobs

Sosirea celor doi câini, Champ şi Major, a marcat revenirea animalelor de companie la Casa Albă după o pauză de patru ani sub mandatul fostului preşedinte, Donald Trump, primul şef de stat american după Andrew Johnson, în anii 1860, care nu a avut câine sau pisică.

„Chiar dacă puterea lui Champ a scăzut în ultimele sale luni, când intram într-o încăpere se ridica imediat, dădea mereu din coadă şi venea la noi pentru a-l mângâia la ureche sau pe burtă", se arată în comunicat.

Soţii Biden au abordat recent probabilitatea de a avea o pisică la Casa Albă. „Ea aşteaptă momentul potrivit", a spus Jill Biden în aprilie, potrivit AGERPRES.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Iunie 2021 - 04 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.