O nouă tulpină a Covid-19 a fost descoperită în statul indian Maharashtra.

Un total de 20 de cazuri de infecție cu noua variantă a tulpinii (B.1.617.2.1) au fost detectate în patru districte ale statului Maharashtra (Sindhudurg, Ratnagiri, Palgar și Jalgaon). Probele au fost trimise pentru studierea genomului și a caracteristicilor epidemiologice ale virusului mutant.

Ministrul de stat al Sănătății, Rajesh Tope, deși a confirmat primirea raportului de secvențiere a genomului Institutul de Genomică și Biologie Integrativă, a refuzat să discute problema până luni dimineață.

„CSIR-IGIB a pregătit un raport pe baza eșantioanelor colectate de la pacienții cu coronavirus din toate zonele statului. Conținutul raportului va fi discutat în cadrul unei reuniuni de luni și se vor trage concluzii", a spus el, potrivit The Hindustan Times.

La sfârșitul lunii martie, în India a fost descoperită o nouă variantă a coronavirusului cu dublă mutație, cunoscut și sub denumirea de B.1.617. Această variantă este mai contagioasă decât coronavirusul „obișnuit” SARS-CoV-2, identificat pentru prima dată în provincia Wuhan din China la începutul anului trecut. Înainte de aceasta, au apărut variantele „britanice” și „braziliene” ale coronavirusului, care, de asemenea, diferă în ceea ce privește infectivitatea crescută în comparație cu cel din Wuhan.

Retail jobs

Despre autor:


Ultima actualizare: 21 Iunie 2021 - 09 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.