Preşedintele american Joe Biden, la primul său summit cu Vladimir Putin, desfăşurat la 16 iunie la Geneva, i-a făcut cadou omologului său rus o pereche de ochelari dintre favoriţii săi, un model aviator fabricat de o firmă americană.

Biden i-a făcut cadou o pereche de ochelari de soare lui Putin

Peter Waszkiewicz, directorul companiei Randolph Engineering, a spus că a fost "surprins" să îşi vadă ochelarii pe post de cadou diplomatic în timpul unei întâlniri urmărite de media din întreaga lume.

"Era o zi de lucru normală până când, pe la prânz, au început să sune telefoanele şi am văzut o efervescenţă pe reţelele de socializare. Atunci am înţeles ce se întâmplă", a declarat el adăugând că momentul a fost unul de "exaltare".

"Este incredibil, nu-i aşa? Vreau să zic, de câte ori apare o astfel de oportunitate?", a afirmat el.

Cât de valoros este cadoul

Aceşti ochelari sunt purtaţi în mod obişnuit de militari: compania are un contract cu armata americană din 1978, căreia îi furnizează lunar 25.000 de perechi, în plus faţă de cei vânduţi marelui public. Fabricarea fiecărei perechi din aceşti ochelari cu rama placată cu aur şi numiţi 'Concorde', cu referire la avionul supersonic, necesită 200 de etape şi durează şase săptămâni.

Retail jobs

Producţia se desfăşoară într-un mic oraş din statul Massachusetts, iar compania, fondată în 1973, se laudă pe site-ul său cu "valorile familiale americane" şi cu dorinţa de a nu-şi muta fabrica în afara SUA, menționează Agerpres.

"Preşedintele Biden, sunt sigur, i-a oferit aceşti ochelari cadou preşedintelui Putin ca un simbol al moştenirii noastre naţionale", a declarat Peter Waszkiewicz.

"Sperăm să fie un simbol al păcii", a adăugat el.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Iunie 2021 - 09 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.