Preşedintele american Joe Biden, la primul său summit cu Vladimir Putin, desfăşurat la 16 iunie la Geneva, i-a făcut cadou omologului său rus o pereche de ochelari dintre favoriţii săi, un model aviator fabricat de o firmă americană.

Biden i-a făcut cadou o pereche de ochelari de soare lui Putin

Peter Waszkiewicz, directorul companiei Randolph Engineering, a spus că a fost "surprins" să îşi vadă ochelarii pe post de cadou diplomatic în timpul unei întâlniri urmărite de media din întreaga lume.

"Era o zi de lucru normală până când, pe la prânz, au început să sune telefoanele şi am văzut o efervescenţă pe reţelele de socializare. Atunci am înţeles ce se întâmplă", a declarat el adăugând că momentul a fost unul de "exaltare".

"Este incredibil, nu-i aşa? Vreau să zic, de câte ori apare o astfel de oportunitate?", a afirmat el.

Cât de valoros este cadoul

Aceşti ochelari sunt purtaţi în mod obişnuit de militari: compania are un contract cu armata americană din 1978, căreia îi furnizează lunar 25.000 de perechi, în plus faţă de cei vânduţi marelui public. Fabricarea fiecărei perechi din aceşti ochelari cu rama placată cu aur şi numiţi 'Concorde', cu referire la avionul supersonic, necesită 200 de etape şi durează şase săptămâni.

Citeste si:
Macron denunță „o tentativă de asasinat” în cazul Navalnîi
Macron denunță „o tentativă...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Producţia se desfăşoară într-un mic oraş din statul Massachusetts, iar compania, fondată în 1973, se laudă pe site-ul său cu "valorile familiale americane" şi cu dorinţa de a nu-şi muta fabrica în afara SUA, menționează Agerpres.

"Preşedintele Biden, sunt sigur, i-a oferit aceşti ochelari cadou preşedintelui Putin ca un simbol al moştenirii noastre naţionale", a declarat Peter Waszkiewicz.

"Sperăm să fie un simbol al păcii", a adăugat el.

Citeste si:
Premierul lui Putin a fost diagnosticat cu noul coronavirus
Premierul lui Putin a fost...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.