Fostul producător de film Harvey Weinstein, care ispăşeşte o pedeapsă de 23 de ani de închisoare pentru agresiuni sexuale, va fi transferat în curând dintr-un penitenciar din New York într-o închisoare din Los Angeles, iar acest transfer va deschide calea spre un alt proces care ar putea să îi fie intentat pentru comiterea altor agresiuni, a decis marţi un judecător newyorkez, informează AFP.

Agresiuni sexuale: Harvey Weinstein va fi transferat într-o închisoare din Los Angeles. Fostul producător de film ispășește o pedeapsă de 23 de ani

Deşi avocaţii lui Harvey Weinstein pledau de mai multe săptămâni împotriva acestui transfer, invocând mai ales motive medicale, judecătorul Kenneth Case, din comitatul Erie, unde Weinstein este deţinut în prezent, a respins argumentele lor şi şi-a dat acordul pentru transfer, în cadrul unei audieri difuzate prin streaming video.

Deocamdată nu a fost fixată o dată a transferului, judecătorul cerând doar ca Weinstein să fie mutat "cât mai rapid posibil". Procurorii din Los Angeles, care vor veni să îl preia pe Harvey Weinstein din închisoarea newyorkeză, prevăd că transferul acestuia va avea loc "între sfârşitul lui iunie şi jumătatea lunii iulie", a precizat o purtătoare de cuvânt a Procuraturii din comitatul Erie.

La finalul audierii, Harvey Weinstein şi-a plecat capul, sprijinindu-l în palme. Fostul producător influent de la Hollywood, în vârstă de 69 de ani, este acuzat la Los Angeles de viol şi agresiuni sexuale comise asupra a cinci femei, fapte care ar putea să îi aducă o pedeapsă de până la 140 de ani de închisoare. Weinstein a negat întotdeauna acuzaţiile, atât la New York, cât şi la Los Angeles, afirmând că a întreţinut doar relaţii consimţite cu acuzatoarele sale.

La începutul lunii aprilie, a făcut apel în mod oficial faţă de condamnarea sa pentru viol şi agresiune sexuală la New York, care a fost pronunţată în debutul anului 2020 la finalul unui proces intens mediatizat în Manhattan, considerat o mare victorie obţinută de mişcarea #MeToo. În total, aproape 90 de femei l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire şi agresiune sexuală. AGERPRES.

Citeste si:
10 motive pentru care ar trebui să colaborezi cu un producător de...
10 motive pentru care ar...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Iunie 2021 - 09 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.