O aeronavă Ryanair care efectua o cursă de la Dublin la Cracovia a fost forţată să aterizeze pe aeroportul din Berlin duminică, 30 mai, a precizat poliţia germană, fără a oferi imediat detalii despre motive.

Cotidianul Bild Zeitung, citat de Le Figaro vorbeşte despre o ameninţare cu bombă. Un purtător de cuvânt al poliţiei a menţionat pentru AFP doar un „motiv de securitate” care presupunea luarea de măsuri de protecţie, refuzând în această etapă să ofere informaţii suplimentare.

Avionul care transporta 160 de persoane a aterizat la 20:08 ora locală pe o pistă a aeroportului Berlin-Brandenburg, în sudul capitalei germane, iar luni dimineaţă încă nu decolase. Aeronava va putea pleca imediat ce măsurile de securitate întreprinse vor fi finalizate, a spus purtătorul de cuvânt. Potrivit presei germane, bagajele pasagerilor au fost percheziţionate de câini.

„Aeronava companiei Ryanair a solicitat o aterizare de urgenţă şi a obţinut imediat o autorizaţie,” a declarat purtătorul de cuvânt al aeroportului, Jan-Peter Hack, pentru cotidianul Bild.

Retail jobs

„Se află în poziţia de staţionare, iar poliţia şi pompierii sunt la faţa locului," a mai precizat el. Vara trecută, un alt avion Ryanair care făcea aceeaşi rută Dublin-Cracovia a trebuit să aterizeze de urgenţă la Londra în urma unei ameninţări cu bomba, care s-a dovedit a fi falsă


Despre autor:


Ultima actualizare: 31 Mai 2021 - 08 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.