Un bărbat angajat la o companie de transport public din oraşul San Jose, statul California, a ucis cel puțin opt persoane printr-un atac armat în incinta sediului companiei.

„Pot confirma că opt persoane au decedat", a declarat Russell Davis, din cadrul poliţiei comitatului Santa Clara, avertizând însă că bilanţul s-ar putea înrăutăţi.

Presupusul atacator, care era angajat al companiei de transport public vizate, Autoritatea de Transport a Valley (VTA), s-a sinucis, a precizat şeriful local, Laurie Smith. El a fost identificat ca fiind Samuel Cassidy, 57 de ani, care lucra ca mecanic de întreţinere în incinta respectivă, potrivit mai multor media americane.

„Am primit informaţii indicând că mai multe dispozitive explozive s-ar afla în interiorul clădirii", au adăugat autorităţile, explicând că o echipă de deminare se află la faţa locului pentru a cerceta locul incidentului şi a stabili dacă "siguranţa publicului este asigurată".

Atacul armat a avut loc miercuri dimineaţă în jurul orelor 06.45 (13.45 GMT) lângă un centru de întreţinere al ATV din San Jose, oraş californian situat la sud de San Francisco. Incinta a fost evacuată şi "gravitatea rănilor" este pe cale de a fi evaluată, a scris compania pe Twitter. În faţa garajului s-au adunat zeci de maşini de poliţie şi salvare, precum şi agenţi ai FBI.

Retail jobs

„Destul", a deplâns preşedintele american, Joe Biden, care a ordonat ca drapelele de pe clădirile publice să fie coborâte în bernă.

„Încă o dată îndemn Congresul să acţioneze imediat şi să ţină cont de voinţa americanilor, care include o mare majoritate a proprietarilor de arme, de a pune capăt acestei epidemii de violenţă cu arme de foc din America", a declarat liderul de la Casa Albă într-un comunicat.

„Avem impresia că asta se repetă iar şi iar", a acuzat, de asemenea, guvernatorul democrat al statului California, Gavin Newsom.

Mai multe atacuri armate au îndoliat Statele Unite în ultimele luni, printre care la un sediu al FedEx din Indianapolis, într-o clădire de birouri din California, un supermarket din Boulder, Colorado, şi mai multe saloane de masaj din Atlanta, Georgia. La sfârşitul săptămânii trecute, 12 persoane au fost împuşcate şi peste 50 rănite în întreaga ţară într-o explozie a violenţelor cu arme de foc.

Citeste si:
VIDEO Un urs a dat buzna într-o casă, ademenit de mirosul...
VIDEO Un urs din California a...

Preşedintele Joe Biden a prezentat la începutul lui aprilie o serie de măsuri pentru a limita proliferarea armelor de foc în Statele Unite. De la începutul anului în curs, armele de foc au făcut peste 17.000 de morţi în Statele Unite, inclusiv sinucideri, şi au fost înregistrate 232 de atacuri armate cu mai multe victime, relatează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Mai 2021 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.