Proprietarii unui bar din Zagreb au fost atât de creativi încât și-au denumit cocktailurile după vaccinurile anti-COVID, însă cu ceva modifcări.

La prima vedere pare că Pfizerr, Monderna, Astra Zenecca şi Sputnjik 6 sunt denumirile vaccinurilor anti-COVID-19 scrise greşit, însă nu e chiar așa. Acestea sunt denumirile unor cocktailuri servite în Zagreb.

„Ideea a apărut când am servit câteva băuturi în compania unor prieteni", a declarat Tomislav Perko, proprietarul „Roots juice&cocktail bar" situat în centrul capitalei Croaţiei. „Serveam câteva cupe de 'Penicilline' (un cocktail cunoscut în toată lumea) când cineva a întrebat de ce nu oferim „Pfizer” sau ceva similar'', a spus Perko.

De aici a apărut ideea creării a patru cocktailuri inspirate din cele patru vaccinuri cele mai cunoscute, combinând în fiecare ingrediente legate de originea serului şi de compania producătoare. Şi, desigur, cocktailul este servit dintr-o seringă.

„Alcoolul de bază pentru fiecare cocktail vine din ţara care produce vaccinul", de exemplu Pfizerr, dezvoltat de compania americano-germană Pfizer/Biontech, este un amestec de whisky american şi de Jägermeister german, a subliniat Perko.

Desigur, vodca este alcoolul de bază pentru Sputnjik 6 (inspirat din vaccinul rusesc Sputnik V), în timp ce pentru Astra Zenecca, vaccinul european cel mai utilizat în prezent şi creat de consorţiul suedezo-britanic AstraZeneca, s-a optat pentru gin.

Alte ingrediente folosite au de asemenea conotaţii medicale, precum băuturile din ierburi amare Aperol sau Firewater bitter, alături de sucuri şi extrase naturale din fructe care asigură şi ajută la ameliorarea imunităţii organismului. „Este o ofertă delicioasă şi un prilej pentru clienţi să intre în vorbă comandând băuturi legate de un subiect care ne-a afectat luni de-a rândul", a explicat Tomislav Perko.Clientul trebuie să injecteze el ultima doză din seringa care însoţeşte cocktailul, iar la sfârşit acesta primeşte şi un mic certificat în care scrie câte doze de Astra Zenecca, sau Sputnjik 6 a primit. La momentul denumirii cocktailurilor, s-a optat pentru a modifica uşor numele original al vaccinului, pentru a evita orice eventuală confuzie, a explicat patronul micului bar de pe strada Tomiceva, în apropiere de centrul vechi al oraşului, informează AGERPRES.

Citeste si:
Reacția Chinei în fața acuzațiilor FBI privind originea COVID-19....
Reacția Chinei în fața...

Numărul dozelor nu este limitat ca în cazul vaccinurilor adevărate, au fost astfel clienţi care au primit patru doze diferite în aceeaşi după-amiază, deşi se recomandă să se bea cea de-a doua doză în termen de minimum două săptămâni.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Mai 2021 - 08 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.