Autoritățile chineze au reacționat, miercuri, după ce șeful FBI, Christopher Wray, a declarat că originea apariției COVID-19 este, „cel mai probabil”, „un potențial incident de laborator”. Beijingul spune că afirmația nu are „nicio credibilitate” și îndeamnă serviciile de informații americane „să respecte știința”.

Chinea reacționează în fața acuzațiilor FBI privind originea COVID-19

„FBI a evaluat de ceva timp că originile pandemiei sunt, cel mai probabil, un potențial incident de laborator din Wuhan”, a declarat Wray pentru Fox News. El a completat că evaluarea s-a bazat pe cercetări efectuate de analiștii agenției, inclusiv de oameni de știință, și că „activitatea noastră legată de acest lucru continuă”.

Comentariul lui vine după ce publicația Wall Street Journal a scris, duminică, pentru prima oară, că Departamentul Energiei din SUA a concluzionat că pandemia a fost rezultatul unei scăpări a virusului dintr-un laborator din Wuhan. China a negat comentariile șefului FNI și a afirmat că se opune oricărei forme de „manipulare politică” a faptelor.

FBI „scoate din nou această teorie a unei scăpări dintr-un laborator, care nu este în niciun caz în măsură să discrediteze China, dar care nu face decât să- păteze şi mai mult propria credibilitate”, a reacţionat o purtătoare de cuvânt a Ministerului chinez de Externe, Mao Ning.

„Având în vedere minciunile, înşelăciunile şi nenumăratele fărădelegi comise de servciile de informaţii americane, concluziile lor n-au absolut nicio credibilitate”, a subliniat ea într-o conferinţă de presă obişnuită.

„Îndemn SUA să respecte știința și faptele” a mai completat aceasta.

FBI: China nu a vrut să se cunoască sursa pandemiei

Afirmațiile publice făcute de către Wray a teoriei scurgerii din laborator contravine concluziilor mai multor studii științifice importante, cum ar fi evaluărilor altor agenții de informații americane. Wray nu a explicat care sunt dovezile care au stat la baza concluziei FBI.

Citeste si:
Dispariții subite în China. Vestea morții mai multor oficiali,...
Dispariții subite în China....

„Nu există o mulțime de detalii pe care să le pot împărtăși și care nu sunt clasificate”, a recunoscut el. În interviul de marți, acesta a spus că Beijingul „a făcut tot posibilul ca să împiedice” eforturile de a se identifica sursa pandemiei.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Martie 2023 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.