Optzeci şi nouă de persoane sunt încă date dispărute şi alte sute de mii au rămas fără electricitate în vestul Indiei.

Potrivit Ministrului Apărării, miercuri, navele marinei indiene au salvat peste 600 de persoane de pe instalaţiile petroliere offshore aflate pe o mare atât de agitată încât operaţiunile de îmbarcare la bordul ambarcaţiunilor de salvare au fost deosebit de periculoase.

Între timp, avioanele şi elicopterele căutau încă 89 de muncitori şi membri ai echipajului unei barje petroliere care s-a scufundat în apele agitate.

Chiar înainte de a atinge uscatul în statul Gujarat, ciclonul, însoţit de rafale de 185 km/oră şi de ploi torenţiale, a făcut circa 20 de victime în vestul şi în sudul Indiei.

Şapte decese au fost înregistrase, ducând marţi bilanţul la 33 de morţi, majoritatea victime ale prăbuşirii caselor sau zidurilor, a indicat şeful executivului din Gujarat, Vijay Rupani.

Peste 16.500 de case au fost avariate, 40.000 de copaci au fost scoşi din rădăcini şi circa 6.000 de sate erau încă fără electricitate.

Curentul electric a fost restabilit în peste 2.100 de sate, au declarat autorităţile marţi seară, însă sute de mii de oameni au continuat să rămână fără electricitate miercuri.

Furtuna tropicală, cea mai puternică care a lovit regiunea în ultimele decenii, a făcut victime în statele indiene Kerala, Goa, Maharashtra şi Gujarat, potrivit Agerpres.

Tauktae a lovit India în timp ce ţara se confruntă cu un al doilea val violent de COVID-19. Spitalele sunt supraaglomerate, lucrătorii din domeniul sănătăţii sunt epuizaţi, iar oxigenul medical şi medicamentele lipsesc.

În mai anul trecut, peste 110 persoane au murit după ce „superciclonul" Amphan a făcut ravagii în estul Indiei şi în Bangladesh.

Potrivit experţilor, Marea Arabiei este afectată de cicloane mai violente decât în trecut din cauza încălzirii globale.

Citeste si:
Noua Bursă de Diamante din India - mai mare decât Pentagonul
Noua Bursă de Diamante din...

Despre autor:


Ultima actualizare: 19 Mai 2021 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.