Cântăreţul şi compozitorul Franco Battiato, unul dintre cei mai cunoscuţi artişti italieni ai ultimilor decenii, a murit marţi, în casa lui din Sicilia.

În vârstă de 76 de ani, Battiato era bolnav de mai mult timp şi se retrăsese din activitate la finalul anului 2019.

Artistul era cunoscut pentru stilul său poetic şi existenţial păstrat pe parcursul întregii cariere, cu piese precum „Centro di gravità permanente" (1981) şi „Voglio vederti danzare" (1982) .

Francesco „Franco" Battiato, născut pe 23 martie 1945, a fost şi realizator de film, iar sub pseudonimul Süphan Barzani, pictor.

Muzica lui a punctat mai multe genuri, de la pop experimental la electro, progressive rock şi new wave, iar versurile sale aveau de cele mai multe ori referinţe filozofice, religioase şi vorbeau despre condiţia umană.

Supranumit „Il Maestro", el a colaborat cu diverşi artişti, între care cântăreaţa italiană Alice, cu care a reprezentat Italia la Eurovision Song Contest din 1984, cu melodia „I treni di Tozeur".

Battiato a susţinut ultimul concert în 2017, în Catania. A fost nevoit să renunţe la show-uri din cauza stării de sănătate, iar la finalul lui 2019 managerul lui i-a anunţat retragerea definitivă, informează news.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 18 Mai 2021 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.