Olanda se pregătește în această săptămână de Eurovision într-un scenariu mai diferit: vor exista restricții stricte pentru celebrul concurs.

Aproximativ 3.500 de persoane, cu obligaţia prezentării unui test negativ de COVID-19 şi purtării măştii sanitare, vor asista la marea finală de sâmbătă 22 mai care va avea loc în oraşul-port Rotterdam. În schimb, candidaţii vor trebuie să păstreze izolarea într-un fel de "bulă specială".

Cântăreaţa franceză Barbara Pravi, comparată adesea cu Edith Piaf, se află în fruntea pronosticurilor cu cântecul ei "Voila," care i-ar putea aduce Franţei prima sa victorie după 44 de ani.

Lista favoriţilor îi include de asemenea pe reprezentaţii Italiei, trupa rock Maneskin cu piesa "Zitti E Buoni, şi Maltei, tânăra cântăreaţa Destiny Chukunyere, de origine nigeriană, cu o piesă în engleză şi cu titlul în franceză „Je me casse".

Ediţia din 2020 a Eurovision a fost anulată pentru prima dată în istoria organizării acestei competiţii muzicale în contextul pandemiei de COVID-19.

Citeste si:
Prințesa Amalia a renunțat la alocația anuală de 1,6 milioane de euro
Prințesa Amalia,...

Grea dezamăgire pentru Olanda care a câştigat dreptul de organziare în urma victoriei obţinută de „crooner-ul" său Duncan Laurence în 2019. Ediţia din 2019 a fost urmărită de 182 de milioane de telespectatori.

Pentru spectatorii obişnuiţi să vadă defilând o maree de drapeluri şi de artişti internaţionali îmbrăţişându-se, ediţia din 2021 va fi puţin diferită.

Deşi majoritatea candidaţilor din cele 39 de ţări vor face deplasarea la Rotterdam, alţii precum cel din Austria, de exemplu, vor participa online prin înregistrări video.

Delegaţiile naţionale prezente vor fi supuse unor reguli sanitare stricte, precum separarea strictă a publicului şi obligativitatea testării anti-COVID-19 înainte cu 48 de ore. Sala de spectacole va găzdui 3.500 de spectatori la finala de sâmbătă, şi cele două semifinale de marţi, 18 mai, şi de joi, 20 mai, şi la repetiţiile generale. Această cifră reprezintă doar 20% la sută din capacitatea sa totală.

Citeste si:
VIDEO Ministrul Lucian Bode, declarații despre moartea pilotului...
VIDEO Ministrul Lucian Bode,...

Dincolo de aceste restricţii, concursul rămâne fidel propriei tradiţii: un spectacol plin de culoare, cu o serie de personalităţi extraordinare şi tensiuni naţionale.

Cântăreaţa franceză Barbara Pravi s-a declarat "mândră şi nerăbdătoare" să participe la acest concurs. Ea întruchipează speranţele Franţei, care nu a mai câştigat concursul de la victoria lui Marie Myriam din 1977.

La rândul său, cântăreaţa malteză Destiny Chukunyere, în vârstă de 18 ani, atras atenţia cu cântecul său „Je me casse" studioului Sony Music, cu care a semnat un contact în aprilie.

În schimb, piesa feministă „Russian Woman" a cântăreţei ruse Manija, a fost criticată de conservatorii din Rusia.

Citeste si:
Horoscopul dragostei 21 - 27 iunie 2021: Află ce îți rezervă astrele!
Horoscopul dragostei 21 - 27...

La rândul său, reprezentanta Ciprului, Elena Tsagrinou, a fost nevoită să se apere de criticile bisericii ortodoxe, care a considerat „satanice" versurile piesei sale, „El Diablo", informează AGERPRES.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.