Ambalaje pentru chipsuri şi paste, saci şi pungi din plastic, toate au fost găsite în stomacul unei balene cu cioc eşuate sâmbătă într-o porţiune de litoral din Landes, Franţa.

Cadavrul balenei, care a fost găsit în stare de descompunere sâmbătă pe o plajă de nişte trecători, a fost apoi disecat de doi membri ai reţelei naţionale pentru monitorizarea animalelor eşuate din cadrul Observatorului Pelagis.

Pentru Willy Dabin, coordonatorul reţelei franceze de monitorizare a eşurărilor, prezenţa deşeurilor se explică prin starea precară de sănătate a balenei, un exemplar femelă, care suferea de o boală parazitară ce-i slăbise organismul şi o împiedicase să se alimenteze corespunzător.

Deşi în mod obişnuit balena cu cioc este „un vânător activ'', care plonjează la o adâncime de 1.000 de metri pentru a se alimenta, în special cu calamari, această femela „a fost nevoită să rămână la suprafaţă înghiţind tot ceea ce i-a trecut prin faţă'', a adăugat el.

„Din cauza bolii, a trecut de la statutul de vânător activ la cel de ţestoasă care înghite plastice pe care le confundă cu meduzele'', a exemplificat acesta, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Renault, pus sub acuzare în Franța pentru că ar fi încercat să...
Renault, pus sub acuzare în...

„Astfel de deşeuri căptuşesc pereţii stomacului şi ai intestinului, putând provoca ocluzii şi împiedicând nutrienţii să treacă în sânge'', au mai precizat specialiştii.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.