Rusia a autorizat un alt vaccin anti-Covid-19 administrat într-o singură doză, numit „Sputnik Light”. Acest vaccin are o rată de eficacitate de 79,4% şi ar costa mai puţin de 10 dolari pe doză.

Fondul rus de investiții directe (RDIF) a menționat că varianta Light, derivată din vaccinul Sputnik V, cu două doze, este compatibilă cu cerinţele standard de stocare şi logistică şi că va permite imunizarea unui număr mai mare de oameni într-un interval de timp mai scurt, menţionând că poate fi expediat rapid.

RDIF a declarat că în Rusia, Emiratele Arabe Unite şi Ghana, se desfăşoară studii de fază III, unde participă 7.000 de persoane. Rezultatele din faza I şi faza II ale Sputnik Light au descoperit că este sigur pentru toţi subiecţii şi nu au fost înregistrate reacții adverse grave.

Kirill Dmitriev, CEO al RDIF, susține că, deşi Sputnik Light va avea „un preţ accesibil” de sub 10 dolari, vaccinul cu două doze Sputnik V „rămâne principalul vaccin în Rusia”.

„Vaccinul Sputnik Light va fi exportat către partenerii noştri internaţionali pentru a contribui la creşterea ratei vaccinărilor în mai multe ţări în lupta cu pandemia şi cu noile tulpini de coronavirus”, a adăugat el.

RDIF a declarat că peste 20 de milioane de oameni din întreaga lume au primit prima doză de vaccin Sputnik V, menționează Mediafax.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Mai 2021 - 08 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.