Rusia a autorizat un alt vaccin anti-Covid-19 administrat într-o singură doză, numit „Sputnik Light”. Acest vaccin are o rată de eficacitate de 79,4% şi ar costa mai puţin de 10 dolari pe doză.

Fondul rus de investiții directe (RDIF) a menționat că varianta Light, derivată din vaccinul Sputnik V, cu două doze, este compatibilă cu cerinţele standard de stocare şi logistică şi că va permite imunizarea unui număr mai mare de oameni într-un interval de timp mai scurt, menţionând că poate fi expediat rapid.

RDIF a declarat că în Rusia, Emiratele Arabe Unite şi Ghana, se desfăşoară studii de fază III, unde participă 7.000 de persoane. Rezultatele din faza I şi faza II ale Sputnik Light au descoperit că este sigur pentru toţi subiecţii şi nu au fost înregistrate reacții adverse grave.

Kirill Dmitriev, CEO al RDIF, susține că, deşi Sputnik Light va avea „un preţ accesibil” de sub 10 dolari, vaccinul cu două doze Sputnik V „rămâne principalul vaccin în Rusia”.

„Vaccinul Sputnik Light va fi exportat către partenerii noştri internaţionali pentru a contribui la creşterea ratei vaccinărilor în mai multe ţări în lupta cu pandemia şi cu noile tulpini de coronavirus”, a adăugat el.

Citeste si:
Motanul rus Ahile a prognozat victoria Italiei
Motanul rus Ahile a prognozat...

RDIF a declarat că peste 20 de milioane de oameni din întreaga lume au primit prima doză de vaccin Sputnik V, menționează Mediafax.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.