Restaurarea emblematicului Big Ben din Londra va fi finalizată anul viitor, a declarat parlamentul britanic.

Lucrările la celebrul turn londonez - denumit oficial Elizabeth Tower, însă cunoscut sub numele de Big Ben, după porecla dată clopotului său principal - şi la orologiul său (Great Clock), urmează să se încheie în al doilea trimestru al anului 2022.

În timpul verii, se aşteaptă să fie reinstalat mecanismul orologiului, în timp ce clopotele vor reveni la începutul anului viitor.

Ultima dată acestea au bătut pe 31 decembrie 2020, când Marea Britanie a părăsit piaţa unică a Uniunii Europene, însă oficial momentul a marcat începutul unui nou an.

Cei ce vizitează Westminster-ul vor începe să vadă schelele îndepărtate de pe turn în toamna lui 2021.

Turnul şi orologiul său au început să fie restaurate în 2017 după o pauză de 32 de ani.

Costul iniţial al lucrărilor fusese estimat la 61,1 milioane de lire sterline (84,73 milioane de dolari), însă aceasta a crescut la 79,7 de milioane de lire sterline după ce s-au descoperit distrugeri provocate de o bombă din Al Doilea Război Mondial şi de azbest.

Retail jobs

Coronavirusul a întârziat lucrările şi a adăugat încă 9 milioane de lire sterline la costurile pentru renovarea acestei structuri vechi de 178 de ani, potrivit AGERPRES.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Aprilie 2021 - 02 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.