Catedrala Notre-Dame din Paris, mistuită de un incendiu în urmă cu doi ani, urmează să fie redeschisă în anul 2024.

Cu aceste donaţii şi promisiuni de donaţii care se ridică la 833 milioane de euro, ''la ora actuală, sumele astfel colectate ne permit să privim relaxaţi acest şantier'', a declarat ministrul în faţa Senatului.

„Vă pot spune că în 2024 catedrala Notre-Dame din Paris va fi redeschisă'', a adăugat Roselyne Bachelot.

Ministrul urmează să se deplaseze joi la faţa locului joi împreună cu preşedintele Emmanuel Macron, la doi ani de la incendiul care a devastat parţial catedrala, capodoperă a artei gotice, la data de 15 aprilie 2019. Şeful de stat a promis reconstrucţia în termen de cinci ani a catedralei ale cărei fleşă şi acoperiş au fost distruse de flăcări.

Reprezentantul lui Macron pe acest şantier, generalul Jean-Louis Georgelin, a dat asigurări la rândul său că Notre-Dame de Paris va fi redeschisă în 2024, iar un serviciu religios Te deum va fi oficiat la data de 16 aprilie a acelui an. Nu toate lucrările vor fi finalizate însă până la acea dată.

La 15 aprilie 2019, pe când se afla în restaurare, celebra catedrală gotică, veche de 850 de ani şi un adevărat simbol al Franţei, şi-a pierdut turla, acoperişul şi orologiul, precum şi o parte din bolta sa, distrusă de flăcări, sub privirile a mii de trecători.

Catedrala Notre-Dame din centrul Parisului a fost cuprinsă de flăcări, la 15 aprilie 2019, într-un incendiu puternic. Flăcările au năvălit prin acoperişul catedralei, celebru monument parizian, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale Franţei, şi au cuprins rapid turla octogonală în formă de săgeată, care s-a prăbuşit, urmată de întregul acoperiş. Catedrala se afla în curs de renovare, pe anumite părţi ale sale fiind ridicate schele. Cele 16 statui din bronz de pe fleşa catedralei fuseseră demontate anterior pentru a fi restaurate, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Ramona Olaru, moment de panică în Paris. Ce i s-a întâmplat...
Ramona Olaru, moment de...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Aprilie 2021 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.