Autoritățile vor testa modalităţile prin care evenimentele cu public s-ar putea relua fără să fie nevoie de distanţare socială prin organizarea unei petreceri într-un club de noapte.

Circa 6.000 de persoane se vor afla într-o hală din Bramley-Moore Dock în Liverpool, pe 30 aprilie şi 1 mai, accesul fiind permis unui număr de 3.000 de participanţi în fiecare seară pentru a lua parte la evenimentul denumit Circus Club.

Proprietarul clubului, DJ Yousef Zaher, a spus că îşi imaginează petrecăreţi „super încântaţi”, ţopăind în cerc „înnebuniţi” şi întâlnindu-se cu oameni pe care nu i-au văzut de „foarte, foarte mult timp” într-un mediu sigur. Persoanele care vor să participe trebuie să fie rezidente în Liverpool şi să efectueze, pentru a li se permite accesul în club, un test cu flux lateral pentru depistarea COVID-19, al cărui rezultat să fie negativ, precum şi un al doilea test la o vreme după eveniment, a precizat acesta.

„Aştept cu nerăbdare sentimentul acela de a fi din nou DJ pentru că a fost ocupaţia mea în ultimii 20 de ani. Dar cred că atunci când totul se leagă, toate lucrurile intră în relaţie unele cu celelalte - muzica, mediul, oamenii, eu cântând, toată lumea simţindu-se bine, în siguranţă - atunci putem uita de COVID pentru cinci minute măcar. Ar fi mai mult decât suficient pentru mine”, a mai spus Yousef pentru agenţia de presă PA.

Potrivit DJ-ului, care este totodată producător şi proprietarul unei case de discuri, spaţiul este „o hală minunată”, cu o capacitate de 6.000 de persoane, şi cu un spaţiu în aer liber care mai poate primi 10.000 de persoane.

„Scopul evenimentului este de a strânge informaţii”, a spus el. O privire în perspectivă pentru cum se vor simţi cei de acolo, a spus Yousef: „Cred că toată lumea, nu contează cine eşti pe lumea asta, cu toţii înţelegem acest sentiment. Ideea de a reveni la o formă de normalitate şi, în special, dacă îţi place orice fel de muzică, jumătate din bucurie este de a fi alături de alţi oameni.”

Circus Club a fost creat în urmă cu 18 ani şi este unul dintre cele mai importante evenimente muzicale house şi techno.

Testele făcute de autorităţi se desfăşoară în speranţa unei reveniri, în condiţii de siguranţă, la evenimente cu public numeros şi vor include finala de fotbal de pe stadionul Wembley, un club de comedie din Liverpool şi curse de alergare pe distanţe de 10 kilometri, scrie Agerpres.

Citeste si:
Cătălin Măruță, desființat de internauți pe Threads. Prezentatorul...
Cătălin Măruță, desființat de...

Despre autor:


Ultima actualizare: 5 Aprilie 2021 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.