Beijignul şi alte oraşe din nordul Chinei, au fost lovite, luni, de ceea ce meteorologii estimează a fi cea mai violentă furtună de nisip din ultimii zece ani. Furtuna a provocat o creştere fără precedent a poluării aerului, cu niveluri în unele regiuni de peste 160 de ori mai mari decât limita admisă.

„Parcă a venit sfârşitul lumii. Pe această vreme, chiar nu vreau să fiu afară”, a declarat Flora Zou, rezidentă din Beijing, pentru agenţia de presă Reuters.

Potrivit AFP, poluarea cu PM 10 în şase districte centrale a atins „peste 8.100 micrograme pe metru cub” luni. Asta în condiţiile în care OMS consideră nivelurile PM 10 cuprinse între 0-54 ca fiind „bune” şi 55-154 ”drept niveluri „moderate”.

Zeci de zboruri au fost anulate cerul fiind acoperit cu o ceaţă deasă de culoare portocalie cu aspect apocaliptic. Praful a fost adus de vânturi puternice din Mongolia Interioară, care se confruntă cu furtuni severe de nisip. Şase oameni au murit şi sute sunt daţi dispăruţi.

Presa din China relatează că 12 provincii chineze au fost afectate, în condiţiile în care ceaţa va persista toată ziua de luni, urmând ca abia în cursul nopţii să se risipească.


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Martie 2021 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.