Un bloc de gheaţă cu o suprafaţă de 1.270 kilometri pătraţi s-a desprins din Antarctica, după ce, timp de 10 ani s-a deteriorat prin fisuri.

Un iceberg de 1.270 de kilometri pătraţi s-a desprins din suprafaţa de gheaţă Brunt din Antarctica. Totul a început acum aproape 10 ani, iar oamenii de știință au observat atunci fisuri lângă stația de cercetare britanică, care ulterior, în 2016, a fost mutată pe uscat din motive de sigurnață.

Desprinderea blocurilor de gheaţă din Antarctica nu este ceva neobişnuit, dar procesul este accelerat în ultimii ani de schimbările climatice.

„În următoarea perioadă, aisbergul se poate îndepărta sau s-ar putea prăbuşi", spune britanica Jane Francis, şefa staţiei de cercetare.

„În următoarea perioadă, aisbergul se poate îndepărta sau s-ar putea dărâma şi să rămână aproape de suprafaţa de gheaţă Brunt", a mai spus Jane Francis, director British Antarctic Survey, informează MediaFax.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Februarie 2021 - 03 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.