După ce a obținut acces la panoul de control al sistemului de tratament al apei din orașul Oldsmar, Florida, hackerul a încercat să crească nivelurile de sodă caustică din apă.

Un operator a văzut schimbarea și a inversat imediat comanda, dar a semnalat că tentativa a fost una gravă, în contextul în care soda caustică poate fi letală dacă este ingerată în cantități mari, informează HotNews.

„Hackerul a schimbat hidroxidul de sodiu de la aproximativ o sută de părți pe milion la 11.100 de părți pe milion”, a spus șeriful Bob Gualtieri.

O anchetă este deschisă în acest caz.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Februarie 2021 - 12 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.