Un pui de câine a fost aruncat odată cu gunoaiele menajere, într-un container îngropat din municipiul Suceava.

Cățelul a fost salvat la timp datorită unui trecător care l-a auzit plângând și a anunțat autoritățile. Angajații de la „Serviciul de Ecologizare și Gestionare câini fără stăpân au recurs la mijloacele necesare pentru a-l putea salva de sub deșeuri”, a scris pe Facebook viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, cel care a făcut publică povestea.

Iată mesajul viceprimarului:

Abandonat și nu oriunde, ci în unul dintre amplasamentele îngropate din oraș, fără milă, asemenea unui gunoi menajer. 😔
Cu toate acestea, cățelul din imagine a avut șansa ca un trecător să îl audă și să facă imediat sesizare către colegii din cadrul Serviciului de Ecologizare și Gestionare câini fără stăpân, care au recurs la mijloacele necesare pentru a-l putea salva de sub deșeuri.
Din păcate acest caz nu este singular, frecvent în municipiul Suceava sunt aduși și abandonați mulți căței. În consecință, administrația locală continuă acțiunile de strângere a câinilor fără stăpân de pe străzile din municipiul Suceava.

Retail jobs

-Anul trecut, 716 câini au fost capturați și duși în adăpostul de pe strada Energeticianului, unde li s-au efectuat deparazitarea, sterilizarea, vaccinarea și microciparea.

-De asemenea, datorită colaborării cu Asociația PRO ANIMALS TINA, 625 de căței au fost adoptați, dintre aceștia 42 în țară, iar 583 în străinătate.

Încurajez în continuare adopția din adăpost, aceasta este gratuită și se poate realiza la sediul adăpostului sau printr-o solicitare trimisă pe adresa de e-mail adoptiicatei@primariasv.ro.

În prezent, în adăpost sunt 287 de câini care așteaptă să fie adoptați.”


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Ianuarie 2021 - 12 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.