Lady Gaga şi Jennifer Lopez vor urca pe scenă la ceremonia de inaugurare a preşedintelui american ales, Joe Biden, ce va avea loc săptămâna viitoare la Washington, alături de alte personalităţi care vor participa la evenimentul descris de echipa de tranziţie drept „o imagine a diversităţii” din America.

Cele două artiste vor concerta la evenimentul din 20 ianuarie la care cel de-al 46-lea preşedinte al SUA îşi va prelua mandatul, care va cuprinde, de asemenea, intervenţii din partea unui pompier de culoare din Georgia, a unei câştigătoare a premiului National Youth Poet Laureate, a unui preot catolic şi a unui pastor din oraşul natal al lui Biden, Wilmington din statul Delaware.

Lady Gaga va intona imnul naţional, iar Lopez va susţine un spectacol muzical.

„Ele reprezintă o imagine clară a marii diversităţi a măreţei noastre naţiuni”, a declarat echipa de tranziţie într-un comunicat emis joi.

Participanţii reflectă viziunea fermă - împărtăşită de Joe Biden şi de vicepreşedintele ales al SUA, Kamala Harris - „a unui nou capitol din povestea noastră americană în care suntem o Americă unită în depăşirea profundei diviziuni şi a provocărilor cu care se confruntă oamenii noştri, unind ţara şi redând sufletul naţiunii noastre”.

Intervenţiile vin în contextul în care democratul preia Casa Albă de la republicanul Donald Trump într-un eveniment a cărui amploare a fost redusă pe fondul pandemiei de COVID-19 şi a problemelor de securitate tot mai mari după ce, recent, numeroşi susţinători ai lui Trump au luat cu asalt Capitoliul încercând să împiedice confirmarea victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Publicul nu va putea urmări la faţa locului ceremonia de investire din Aripa de Vest a Capitoliului, în prezent fortificată cu garduri, bariere şi mii de militari ai Gărzii Naţionale.

În anunţul privind intervenţiile de la inaugurare, echipa de tranziţie a lui Biden a menţionat activitatea artistei Lady Gaga de susţinere a drepturilor persoanelor LGBTQ, precum şi pe cea a lui Jennifer Lopez de sensibilizare cu privire la impactul disproporţionat al noului coronavirus asupra persoanelor latino.

Citeste si:
Cât cere Erika Isac pentru un concert? Cântăreața a stârnit...
Cât cere Erika Isac pentru un...

Printre alte persoane care vor lua cuvântul în cadrul evenimentului se numără pompierul Andrea Hall din comitatul Fulton, statul Georgia, şi Amanda Gorman din Los Angeles, laureata premiului National Youth Poet Laureate 2017, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Ianuarie 2021 - 11 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.