Jüri Ratas și-a dat demisia din funcția de prim-ministru al Estoniei, precum și din cea de lider al Partidului de Centru, pe fondul acuzațiilor de corupție formulate la adresa formațiunii sale.

Parchetul General al Estoniei a anunțat că suspectează Partidul de Centru și cinci persoane, printre care secretarul general al formațiunii, de implicare în posibile acte de corupție, informează HotNews.

La o zi distanță, premierul Jüri Ratas a declarat printr-un mesaj pe Facebook faptul că deși nu a fost acuzat direct și nu a săvârșit nicio ilegalitate, își asumă responsabilitatea politică și demisionează.

„Suspiciunile formulate de Biroul Procurorului General...nu înseamnă momentam că vreo persoană este vinovată cu certitudine dar ele în mod inevitabil aruncă o umbră serioasă asupra tuturor părților implicate”, a scris Ratas.

„Într-o asemenea situație, dând prin demisia mea posibilitatea de a scoate la lumină toate circumstanțele și obține claritate, pare singurul lucru corect de făcut”, a adăugat acesta.

Retail jobs

Procurorii estonieni investighează partidul premierului pentru trafic de influență și luare de mită în dosarul unui proiect imobiliar major din capitala Tallinn.


Despre autor:


Ultima actualizare: 13 Ianuarie 2021 - 01 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.