Facebook a anunțat blocarea contului fostului președinte, Donald Trump, în urma insurecției de miercuri seară de la clădirea Capitoliului, când mai mulți susținători ai acestuia au pătruns cu forța peste parlamentarii americani în timp ce avea loc procedura de validare a rezultatului alegerilor prezidențiale.

Anunțul a fost făcut chiar de fondatorul rețelei sociale, Mark Zuckerberg, care declarat că „riscurile de a îi permite președintelui să continue să folosească serviciul în această perioadă sunt prea mari”.

„Evenimentele șocante din ultimele 24 de ore demonstrează clar că președintele Donald Trump intenționează să își folosească timpul care i-a mai rămas în funcție pentru a submina tranziția legală și pașnică către succesorul său Joe Biden.

Decizia sa de a folosi platforma pentru a susține și nu pentru a condamna acțiunile susținătorilor săi de la clădirea Capitoliului a șocat SUA și lumea deopotrivă. Am șters încă de ieri mesajele (n. red. – lui Trump) pentru că am socotit că efectul și intenția lor este de a provoca și mai multă violență”, a spus Mark Zuckerberg.

Donald Trump ar putea să nu își folosească contul timp de cel puțin două săptămâni, până la inaugurarea viitorului președinte SUA, Joe Biden.

Citeste si:
Polonia anunță o lege care va interzice blocarea conturilor sau a...
Polonia pregătește o lege...

Anterior, și Twitter l-a blocat pe președintele american în funcție pentru o perioadă de 12 ore, când acesta a publicat un clip video cu un mesaj revoltător, în care i-a lăudat pe insurecționiști, potrivit Digi24.

Președinția lui Trump se va încheia pe 20 ianuarie 2021, atunci când Joe Biden și Kamala Harris vor depune jurămintele pentru mandatul de președinte, respectiv vicepreședinte.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.