Premierul japonez Yoshihide Suga a reafirmat joi că ţara sa va găzdui Jocurile Olimpice în această vară, într-o formă "sigură şi stabilă", după ce a declarat o nouă stare de urgenţă sanitară în capitala Tokyo, ca urmare a unei creşteri record a infectărilor cu Covid-19.

„În primul rând, vom face toate eforturile pentru a învinge coronavirusul. Şi vom organiza Jocuri Olimpice sigure şi stabile, luând toate măsurile necesare", a declarat Suga, după ce a fost întrebat dacă aplicarea acestor măsuri extraordinare ar putea afecta evenimentul olimpic.

Şeful guvernului nipon a subliniat că organizatorii şi responsabilii Comitetului Internaţional Olimpic "vor continua să lucreze" pentru organizarea Jocurilor "fără greşeală" şi la termen, cu ocazia unei conferinţe de presă în cursul căreia a anunţat noua stare de urgenţă impusă la Tokyo şi în zonele înconjurătoare.

Această măsură, care va fi în vigoare până pe 7 februarie, implică reducerea programului de funcţionare a barurilor şi restaurantelor, precum şi recomandarea de aplicare a telemuncii, printre alte restricţii, care nu includ însă izolarea populaţiei.

Suga şi-a exprimat, totodată, încrederea că începerea campaniilor de vaccinare în diferite ţări şi în Japonia, unde nu se aşteaptă ca vaccinul să înceapă să fie distribuit până la sfârşitul lunii februarie, va schimba modul în care japonezii privesc în prezent desfăşurarea Jocurilor Olimpice în ţara lor.

„Însă ceea ce avem de făcut acum este să controlăm infectările", a precizat premierul japonez.

Sprijinul popular faţă de Jocurile Olimpice a scăzut în ultimele luni ale anului trecut în rândul japonezilor, în principal din cauza răspândirii continue a coronavirusului în ţară, potrivit diferitelor anchete publicate de presa locală.

Conform unui sondaj efectuat de postul public de televiziune NHK, 32% dintre cei chestionaţi erau în favoarea anulării definitive a Jocurilor, în timp ce 32% erau de acord cu o nouă amânare a competiţiei şi doar 27% susţineau menţinerea datei de desfăşurare a Olimpiadei.

Citeste si:
Zeci de infectări cu virusul West Nile în UE. Țările cu cele mai...
Zeci de infectări cu virusul...

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în perioada 23 iulie - 8 august 2021, după ce au fost amânate cu un an, în luna martie 2020, din cauza pandemiei, informează Agerpes.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Ianuarie 2021 - 01 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.