Autorităţile chineze au interzis intrarea în ţară a membrilor unei echipe a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care au fost trimiți pentru a studia originea coronavirusului.

Anunţul a fost făcut de OMS. Potrivit directorului general OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, doi reprezentanți ai echipei de cercetare care urmau să ajungă în oraşul chinez Wuhan, orașul considerat punctul din care a început pandemia, au fost anunțați că nu li s-a aprobat intrarea în țară.

„Am primit asigurări că autorităţile chineze accelerează procesul intern în vederea unei desfăşurări (a echipei internaţionale) cât mai timpurii cu putinţă", a declarat directorul OMS, adăugând că ţine legătura cu oficiali de rang înalt de la Beiing pentru a sublinia că misiunea de investigaţie este prioritară pentru OMS.

Un alt oficial OMS a spus că un membru al echipei s-a întors acasă iar celălalt aștepta în tranzit într-o țară terță. Oficialul şi-a exprimat speranţa că "problema logistică și birocratică" va putea fi rezolvată cu bună credință în următoarele ore.

OMS a făcut eforturi pentru a trimite o echipă de 10 experţi internaţionali pentru a stabili originea animală a pandemiei de COVID-19 şi modalitatea exactă în care virusul a traversat bariera între specii şi a devenit periculos pentru oameni.

Citeste si:
Cât costă analiza care identifică noile tulpini ale SARS-COV-2
Cât costă analiza care...

Potrivit unui anunţ făcut luna trecută, investigaţia urma să înceapă în ianuarie 2021, precizează antena3.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.