Moneda virtuală Bitcoin a depășit valoarea de 28.000 de dolari pentru o unitate și nu dă semne de încetinire.

Bitcoin a depășit valoarea de 20.000 de dolari în urmă cu 11 zile, iar acum se apropie deja de 30.000 de dolari.

Valoarea de piață a monedei Bitcoin a depășit astfel 500 de miliarde de dolari, criptomoneda fiind mai valoroasă decât procesatorii de plăți Visa sau Mastercard, informează Digi24.

Creșterea Bitcoin a fost remarcabilă, însă poate fi explicată: investitorii investesc în criptomonede în perioada pandemiei COVID-19 pentru că banca centrală americană a dus ratele dobânzilor de referință aproape de 0, slăbind dolarul american.

Anthony Scaramucci, fondatorul fondului de investiții Skybridge Capital, a investit puternic în Bitcoin, dar și el avertizează investitorii să fie atenți la moneda virtuală. Scaramucci a declarat pentru CNN Business că Bitcoin mai are loc de creștere, dar că este un bun volatil și este o investiție riscantă. „Are tendința să se prăbușească. Este așteptată o corecție, iar acestea pot fi violente".

Citeste si:
Turcan a anunțat că vor fi reevaluate dosarele pentru ajutoarele...
Turcan a anunțat că vor fi...

„Cele mai bune zile abia urmează pentru Bitcoin, dar moneda va fi volatilă și oamenii trebuie să fie pregătiți pentru asta", este de părere investitorul american.



Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.