O navă de pescuit rusească, ce avea la bord 19 persoane, s-a scufundat în Marea Barents, în timpul unei furtuni puternice. 17 persoane sunt date dispărute, iar două au fost salvate din apa înghețată.

Salvatorii au depus eforturi majore pentru a găsi supraviețuitori, însă doar doi oameni au fost aduși în siguranță la mal din cei 19 aflați la bord, informează The Moscow Times.

Ambarcațiunea privată, numită Onega, s-a scufundat lângă arhipelagul Novaya Zemlya din Marea Barents, autoritățile fiind alertate în dimineața zilei de luni, la ora 7:30.

„După ce vasul de pescari s-a scufundat, 19 persoane au ajuns în apă", a declarat Comitetul de anchetă, care cercetează condițiile în care a avut loc incidentul.

Din cauza vântului puternic și al temperaturilor scăzute, oficialii consideră că cele 17 persoane dispărute nu vor putea fi găsite.

„În timpul scufundării, temperaturile au fost de până la - 30 de grade Celsius. Este practic imposibil ca persoanele să reziste chiar și cu costumele umede", susțin oficialii care se ocupă de caz.

Nava cu pavilion rus, care funcționase din 1979, s-a scufundat atât de repede încât echipajul nu a avut timp să își activeze plute de salvare.

„Dezastrul a avut loc în timpul unei furtuni puternice, atunci când echipajul a tras o plasă cu captura de pește. Oamenii au fost trași de pe puntea navei de furtuna puternică”, au mai declarat oficialii, potrivit sursei citate.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.