Poliția germană le cere oamenilor să nu sune imediat la poliție dacă vecinii lor organizează petreceri de Crăciun. În plus, aceștia au declarat că nu vor merge „din ușă în ușă” pentru a verifica dacă sunt respectate restricțiile impuse de noul coronavirus.

„Mai întâi aş merge la vecini eu însumi şi, dacă într-adevăr sunt prea mulţi oameni, le-aş cere politicos să respecte regulile”, a spus într-un interviu pentru cotidianul Sueddeutsche Zeitung Joerg Radek, vicepreşedinte al sindicatului poliţiştilor GdP, informează Agerpres, citat de Digi24.

„Nu ar trebui să sunaţi mereu imediat poliţia. Această pandemie impune, de asemenea, să dăm cu toţii dovadă de puţin curaj civic”, a adăugat el.

Radek i-a avertizat pe oameni că poliţia nu-şi va petrece sărbătorile „mergând una-două din casă în casă şi numărând câţi oameni sunt la masă”.

Acest lucru ar fi inacceptabil. Ar fi o încălcare a dreptului fundamental la sanctitatea propriei locuinţe. Dacă primim un pont că regulile sunt încălcate, atunci vom merge acolo”, a mai spus Joerg Radek.

Citeste si:
Bilanțul Covid-19: 1.509 de cazuri noi din 8.901 teste efectuate
Bilanțul Covid-19: 1.509 de...

Medicii și responsabilii din domeniul sanitar sunt îngrijorați deoarece consideră că germanii nu vor respecta restricțiile în perioada sărbătorilor. Cu atât mai mult, ei recomandă ca cetățenii să evite vizitele care nu sunt cu adevărat necesare.

„Suntem îngrijoraţi că situaţia infectărilor se va înrăutăţi în timpul sărbătorilor”, a spus Lothar Wieler, şeful institutului german de boli infecţioase Robert Koch.

Germania a înregistrat 19.528 de cazuri noi şi 731 de decese în ultimele 24 de ore.

Citeste si:
5 mâncăruri tradiționale românești nelipsite în prima zi de Crăciun
Delicatese pentru masa...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.