Germania a înregistrat 14.432 noi contagieri cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, în timp ce numărul deceselor într-o singură zi a urcat la 500, a treia cifră cea mai ridicată de la declanşarea pandemiei

Potrivit datelor Institutului Robert Koch (RKI) actualizate luni la miezul nopţii, numărul total al cazurilor de COVID-19 a ajuns la 1.351.510, iar cel al deceselor la 22.475. Aproximativ 1.003.300 de persoane au fost declarate vindecate, în timp ce numărul cazurilor active este de 325.700, potrivit estimărilor RKI..

Numărul maxim de infectări şi de decese zilnice a fost atins vineri când au fost raportate 29.875 de cazuri şi 598 de decese. Numărul pacienţilor cu COVID-19 din unităţile de terapie intensivă a ajuns luni la 4.670 dintre care 2.668 - 57 % - primesc respiraţie asistată.

RKI notează în raportul său zilnic că şi-a modificat estimările de risc pentru sănătatea populaţiei din Germania în ansamblul său, considerându-l "foarte ridicat". De miercuri intră în vigoare "o izolare dură" convenită duminică între guvernul german şi cele 16 state federale care se va prelungi până la 10 ianuarie.

Măsurile de restricţie includ închiderea centrelor comerciale neesenţiale şi şcolile, care se adaugă încetării activităţii decretată la începutul lunii noiembrie în sectoarele de agrement, sport, cultură şi gastronomie. Se menţine limita de cinci persoane din două familii la reuniunile private - care nu includ minorii sub 14 ani - iar de Sărbătorile de Crăciun, între 24 şi 26 decembrie, limita poate fi extinsă la alte patru persoane, din familii diferite, informează Agerpres.

Citeste si:
Cât costă analiza care identifică noile tulpini ale SARS-COV-2
Cât costă analiza care...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.