Guvernul ceh a prelungit joi până pe 23 decembrie starea de urgenţă în faţa creşterii numărului de contaminări cu coronavirus.

Republica Cehă a înregistrat miercuri 6.402 de noi cazuri de contaminare, cel mai ridicat număr după 19 noiembrie, bilanţul total fiind de 563.333 de contaminări şi 9.226 de decese cauzate de COVID-19 în această ţară cu 10,7 milioane de locuitori.

„Dacă situaţia va continua să se agraveze, va trebui să înăsprim şi mai mult măsurile luni", a declarat ministrul ceh al sănătăţii, Jan Blatny.

Starea de urgenţă facilitează luarea de decizii de către guvern pe timp de criză.

Guvernul ceh a relaxat restricţiile pe 3 decembrie, autorizând redeschiderea restaurantelor şi barurilor, a magazinelor nealimentare, a muzeelor şi galeriilor de artă. El a ridicat interdicţia de circulaţie nocturnă şi a autorizat întâlnirile în exterior pentru grupuri de maxim 50 de persoane şi de 10 persoane în interior.

Citeste si:
Bilanțul COVID: 1.551 de cazuri noi și 1.017 pacienți la ATI
Bilanțul COVID: 1.551 de...

Însă de miercurea aceasta el a obligat restaurantele să închidă la 20:00. Guvernul ceh a fost criticat pentru măsurile considerate incoerente şi care nu corespund sistemului cu cinci niveluri introdus în noiembrie. Mai multe pub-uri din ţară au rămas deschise după orele 20:00 în pofida riscului unor amenzi substanţiale.

Republica Cehă s-a confruntat cu o explozie a numărului de contaminări în toamnă, cu circa 15.000 de noi cazuri pe zi, şi de atunci are probleme în gestionarea epidemiei, potrivit Agerpres.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.