Un tribunal olandez a cerut miercuri urmărirea în justiţie a şefului grupului bancar elveţian UBS, Ralph Hamers, în cazul operaţiunilor legate de spălarea de bani din perioada în care conducea banca olandeză ING Groep NV

În 2018, justiţia olandeză a ajuns la un acord amiabil cu ING în legătură cu un dosar de spălare de bani, grupul financiar olandez acceptând să plătească 775 milioane de euro. Procurorii au reproşat ING că a încălcat legislaţia olandeză în materie de prevenire a spălării banilor şi finanţarea terorismului "în mod structural şi timp de mai mulţi ani" prin faptul că nu a împiedicat utilizarea conturilor clienţilor săi pentru spălarea banilor între 2010 şi 2016.

Procurorii olandezi au informat că, din totalul de 775 milioane de euro, suma de 675 milioane de euro este considerată amendă, iar restul de 100 de milioane de euro reprezintă o redresare pentru beneficii obţinute în manieră ilicită. Ralph Hamers, care a fost şeful ING în perioada 2013 - iunie 2020, a preluat UBS în noiembrie, iar miercuri grupul bancar elveţian şi-a exprimat "deplina încredere" în capacitatea sa de conducere.

Tribunalul din Haga a reluat investigaţiile în cazul ING, după ce unii investitori s-au declarat nemulţumiţi de verdict. După ce ING a fost amendată, banca a angajat încă 500 de persoane pentru a combate operaţiunile legate de spălarea de bani. În prezent, ING are 3.500 de angajaţi care se ocupă de această problemă, din totalul celor 53.500 pe plan global.

Înfiinţată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse şi servicii tuturor categoriilor de clienţi - companii mari şi mici, instituţii financiare, mici antreprenori şi persoane fizice, menționează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Decembrie 2020 - 01 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.