Wen Junhong, o pensionară în vârstă de 68 de ani, îşi dedică tot timpul, economiile şi fiecare cameră din casa ei din sud-vestul Chinei pentru a îngriji peste 1.300 de câini fără stăpân.

În urmă cu 20 de ani, Wen Junhong a găsit un mic exemplar de Pechinez, abandonat pe o stradă din metropola Chongqing. De atunci, ea a oferit adăpost unui număr tot mai mare de câini pierduţi, ferindu-i astfel de accidente rutiere şi de... cuţitul măcelarului.

„Este important să ai grijă de aceşti câini”, a declarat femeia. „Pământul nu este creat doar pentru oameni, el aparţine şi tuturor animalelor”, a mai spus ea.

Dacă a deţine un animal de companie era considerat cândva un gest „burghez” şi interzis de regimul comunist, lucrurile s-au schimbat foarte mult în ultimii 20 de ani şi milioane de chinezi îşi permit acum un patruped... înainte de a-l abandona uneori.

În condiţiile în care China nu are o lege privind protecţia animalelor, în ţară există zeci de milioane de câini şi pisici fără stăpân, potrivit asociaţiei Animals Asia. Aceste animale sunt rareori sterilizate, ceea ce sporeşte presiunea asupra adăposturilor de animale.

Citeste si:
China a construit un spital COVID în doar 5 zile
China a construit un spital...

Wen Junhong găseşte cu regularitate noi animale abandonate în faţa casei sale şi primeşte „în fiecare zi cereri de ajutor”.

La 68 de ani, pe lângă 1.300 de câini, ea oferă adăpost pentru o sută de pisici, patru cai, iepuri şi păsări.

Unii câini aleargă liberi pe terenul casei şi în locuinţa situată pe dealurile oraşului Chongqing, însă cei mai mulţi dintre ei sunt închişi în cuşti, cei mari în exterior şi cei mici în casă, pentru a evita luptele.

„Unii oameni cred că sunt nebună”, recunoaşte Wen.

Citeste si:
O femeie în vârstă de 101 ani a fost vaccinată anti-COVID
O supraviețuitoare a gripei...

Ziua femeii începe la 4 dimineaţa, cu sarcina grea de a curăţa între 20 şi 30 de găleţi de excremente. Ea pregăteşte apoi 500 de kilograme de mâncare, pe care o găteşte singură într-o oală uriaşă.

Fiecare cameră din casa ei cu un etaj este plină de cuşti îngrămădite una peste alta.

Clădirea este ultima locuinţă a doamnei Wen, forţată să se mute de mai multe ori, în urma plângerilor vecinilor.

Vânzarea locuinţei sale anterioare i-a permis să îşi continue activitatea, pentru care a împrumutat de asemenea 60.000 de yuani (7.500 de euro), bani necesari pe lângă economiile şi pensia primită după ce a lucrat ca tehnician de mediu.

Citeste si:
Câini din adăposturile din România, adoptați de oameni din țările...
Câini din adăposturile din...

Wen Junhong a primit de asemenea donaţii de când a devenit cunoscută pe social media şi femeia încă mai speră că faima ei îi va determina pe oameni să vină să adopte un căţel. Ea este ajutată de şase persoane care dorm în aceeaşi cameră plină de saci de mâncare pentru animale.

„Este foarte, foarte greu. Sunt tot mai mulţi câini şi au din ce în ce mai puţin loc”, a mai spus Wen Junhong, potrivit Agerpres.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.