Japonia intenţionează să interzică vânzarea de autovehicule noi echipate cu motoare care funcţionează cu benzină sau motorină începând de la mijlocul anilor 2030.

Măsura face parte dintr-un plan mai larg care vizează atingerea neutralităţii climatice până în 2050.

Guvernul japonez şi producătorii de vehicule ar fi în discuţii cu privire la acest proiect care ar urma să fie aplicat la mijlocul anilor 2030 şi ale cărui detalii ar putea fi anunţate încă de săptămâna viitoare, susţine cotidianul Mainichi.

La rândul său, postul public de televiziune NHK a informat că Ministerul japonez al Industriei analizează introducerea obligativităţii ca toate noile vehicule să fie vehicule electrice, adăugând că Ministerul va finaliza o ţintă oficială după discuţiile cu un panel de experţi în perioada următoare.

Premierul nipon Yoshihide Suga s-a angajat în luna octombrie că Japonia îşi va reduce la zero emisiile de carbon până în 2050, astfel încât marii constructori auto niponi trebuie să îşi pregătească strategii vizând limitarea emisiilor de CO2.

Exceptând Marea Britanie, unele părţi din SUA şi Canada, Norvegia şi Germania, nu există planuri vizând introducerea de restricţii pentru automobilele care utilizează combustibili fosili. Uniunea Europeană ar urma să decidă în cursul acestei luni cu privire la noi restricţii, menționează stirileprotv.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Decembrie 2020 - 11 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.