Spaniolii nu vor putea să se reunească mai mult de zece persoane de Crăciun şi de Revelion şi vor putea să se deplaseze doar în mod excepţional dintr-o regiune în alta, a anunţat Ministerul Sănătăţii din Spania.

Cu scopul de a evita o recrudescenţă a pandemiei de COVID-19, reuniunile între rude nu vor putea depăşi 10 persoane în 24-25 şi 31 decembrie-1 ianuarie, inclusiv copii, a detaliat ministrul sănătăţii Salvador Illa într-o conferinţă de presă.

„Din 23 decembrie până în 6 ianuarie, deplasările între regiuni vor fi interzise, excepţie făcând necesităţi esenţiale sau pentru a face o vizită sau a celebra o zi de sărbătoare cu familia”, a adăugat el.

Regiunile care deţin competenţe în materie de sănătate vor putea limita acest motiv de deplasare familială la anumite zile în funcţie de evoluţia pandemiei.

Restricţiile nocturne de circulaţie în Spania continentală vor putea fi relaxate pe regiuni până la ora 01:30 de Crăciun şi în noaptea dintre ani. În prezent, restricţiile încep de la orele 22:00 şi miezul nopţii, în funcţie de regiuni. Regiunea turistică şi cu populaţie densă Catalonia (nord-est) a anunţat deja miercuri intenţia de a începe restricţionarea circulaţiei de la ora 01:30, mai scrie sursa citată.

Ministerul Sănătăţii a adăugat că "evenimentele neesenţiale cu aflux important de persoane" nu vor fi autorizate şi că "manifestările fizice de devoţiune sau tradiţionale", precum sărutările între persoane şi pupatul simbolurilor religioase vor trebui evitate în timpul reuniunilor.

Spania a redus la aproape jumătate incidenţa virusului în noiembrie, dar rămâne una dintre ţările Europei cele mai afectate de pandemie, cu peste 45.000 de morţi şi peste 1,6 milioane de cazuri, informează digi24.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Decembrie 2020 - 10 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.