Norvegia a anunţat miercuri o uşoară relaxare a restricţiilor sanitare de Crăciun şi a majorat la zece numărul maxim de invitaţi la petrecerile de sfârşit de an.

Recomandările actuale limitează la cinci numărul de persoane ce pot fi invitate la masă, cu condiţia respectării distanţei de cel puţin un metru. Această reglementare va rămâne în vigoare până în 2021, însă în timpul sărbătorilor de iarnă se va permite cu titlu de excepţie invitarea a maxim zece persoane, a precizat guvernul norvegian.

Cu toate acestea, distanţarea fizică va trebui menţinută.

„Va trebui să improvizaţi şi poate să lungiţi un pic masa anul acesta", a declarat premierul norvegian Erna Solberg în timpul unei conferinţe de presă.

De asemenea, călătoriile nu sunt recomandate, atât în interiorul ţării cât şi în străinătate, după acestea din urmă fiind în general necesară plasarea în carantină.

Chiar dacă nu a impus o carantină la nivel naţional precum alte ţări europene, Norvegia a introdus restricţii stricte ce vor rămâne în vigoare până pe 16 decembrie. În plus, oraşul Oslo a interzis servirea de alcool în baruri şi restaurante, ceea ce a făcut ca o bună parte dintre acestea să închidă.

La ora actuală, Norvegia înregistrează una dintre cele mai scăzute din Europa rate de contaminare cu COVID-19, menționează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Decembrie 2020 - 04 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.