Rusia va vaccina preventiv întreaga populație de nurci împotriva COVID-19, după ce alte ţări au identificat cazuri de transmitere a virusului la aceste animale.

Ivan Nesterov, şeful interimar al companiei Samurul rus a făcut aceste afirmaţii luni, la postul Zvezda TV. Contactat marţi în legătură cu afirmaţiile făcute, el i-a îndrumat pe jurnalişti către Ministerul Agriculturii, afirmând că este mai bine ca această instituţie să ofere informaţiile oficiale, informează Agerpres, citat de Digi24.

În interviul acordat, Ivan Nesterov a afirmat că autorităţile testează în prezent vaccinul şi că plănuiesc să vaccineze populaţia de nurci atunci când procesul este finalizat.

Nurcile din Rusia nu au fost testate pozitiv, însă măsura este una preventivă, iar Rusia nu are nicio confirmare ştiinţifică privind transmiterea virusului de la nurci la oameni.

SUA și Danemarca se numără printre țările în care au fost identificate cazuri de COVID-19 la nurci, informează Organizația Mondială a Sănătății.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Noiembrie 2020 - 09 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.