Cunoscutul lanț de hypermarketuri, Tesco, a afișat un mesaj revoltător la adresa românilor într-unul dintre magazinele din Londra. Afișul era scris în limba română!

Avertisment pentru hoţii din magazine. Hoţii din magazine prinşi vor fi urmăriţi penal. Ofiţeri de poliţie îmbrăcaţi în civil acţionează în această zonă”, este afişul care i-a revoltat pe românii cinstiţi din Londra.

Un arhitect român, Iolanda Costide, care până în 1995 a condus Asociația Culturală a Românilor din Anglia a reacționat imediat la vederea afișului, redactat în limba română. Aceasta a trimis o scrisoare de protest conducerii magazinului, informează Adevărul.ro.

„Nu este demn ca un lanţ care se prezintă ca progresist, în serviciul oamenilor, cum ar fi Tesco, să permită profilarea etnică în magazinele sale. Imaginea prezintă un avertisment, în limba română, împotriva hoţului. Trebuie să credem că toţi românii sunt hoţi, sau poate doar aceia care nu stăpânesc limba bardului şi au nevoie ca acest mesaj scandalos să fie explicat în limba română? Vă rog cu amabilitate să îndepărtaţi astfel de afişe din magazinele dvs., în caz contrar, vom atrage atenţia Comisiei pentru egalitate şi drepturile omului asupra practicilor dvs”, este mesajul româncei.

Citeste si:
Reuniune de criză a guvernului britanic din cauza noii tulpini de...
Reuniune de criză a...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.