Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis că statele au dreptul de a refuza prelungirea concediului parental pentru tați, deși îl acordă mamelor.

Instanţa s-a referit la un caz din Franţa, unde un tată necăsătorit nu a putut obţine concediul suplimentar solicitat pentru îngrijirea copilului, după cel prevăzut de lege, deşi concediile de maternitate sunt acordate foarte frecvent, informează Agerpres, citat de Digi24.

Deși discriminarea între bărbați și femei este ilegală, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a hotărât că ţările europene pot rezerva concediul parental suplimentar numai pentru mame, „nu în calitate de părinte, ci legat de efectele sarcinii şi ale maternităţii”, conform unui comunicat de presă.

„Astfel de concedii suplimentare trebuie să aibă rolul de a asigura protecţia stării biologice a femeii şi relaţia specială a acesteia cu copilul în perioada de după naştere”, a considerat instanţa.

Citeste si:
Biden numește o echipă de comunicare compusă exclusiv din femei
Biden numește o echipă de...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.