Nevada este primul stat american ce implementează legea conform căreia persoanele de același sex au dreptul de a se căsători. Măsura a fost luată în urma referendumului organizat pe marginea alegerilor prezidențiale din SUA.

După 18 ani în care doar cuplurile heterosexuale aveau dreptul la căsătorie, alegătorii din Nevada au votat pentru includerea în Costituție a acestui drept pentru persoanele de același sex, relatează Agerpres, citat de Digi24.

Referendumul organizat pe marginea alegerilor prezidențiale din SUA a obținut peste 62% din voturi favorabile implementării acestei legi. Măsura face din Nevada primul stat american ce recunoaşte şi înscrie căsătoria gay în Constituţia sa.

Cu toate acestea, referendumul stabileşte dreptul organizaţiilor religioase şi al membrilor clerului din Nevada de a refuza să oficieze căsătorii între persoane de acelaşi sex, fără a se lua măsuri judiciare.

Citeste si:
Prințul Harry spune că s-a mutat în SUA pentru a rupe „ciclul de...
Prințul Harry spune că s-a...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.