Guvernul din Insulele Solomon au decis să interzică temporar Facebook din cauza utilizării excesive și din lipsa unei reglementări în ceea ce privește rețeaua socială. Este a patra țară din lume care a luat această decizie.

Ministrul comunicaţiilor Peter Shanel Agovaka a confirmat decizia pentru ziarul Solomon Times, citat de Digi24, spunând că probleme controversate au fost ridicate prin intermediul platformei.

El a precizat că există îngrijorări cu privire la lipsa legislaţiei care să „guverneze utilizarea internetului”.

„Limbaj abuziv împotriva miniştrilor, a prim-ministrului, atac la reputaţie, defăimare, toate acestea sunt probleme ce îngrijorează”, a declarat Agovaka pentru Solomon Times Online, relatează sursa menționată.

Acesta a adăugat că rețelele sociale vor funcționa ca și până acum, cu excepția faptului că Facebook nu mai poate fi accesat. Majoritatea mass-media în acest stat insular din Pacific foloseşte Facebook şi prim-ministrul utilizează platforma pentru a transmite live discursuri la nivel naţional, potrivit STO.

Agovaka a spus că guvernul are încă nevoie „să afle cum poate să facă acest lucru” şi nu a specificat cât timp va fi valabilă interdicţia.

„Operatorii trebuie să creeze un firewall pentru a bloca Facebook”, a considerat Agovaka.

Insulele Solomon reprezintă a patra țară care a decis interzicerea platformei, după ce China, Iranul și Coreea de Nord au impus aceeași interdicție.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Noiembrie 2020 - 09 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.