Argentina va primi 10 milioane de vaccinuri anti-COVID-19, compuse fiecare din două doze ce conţin un antigen dezvoltat în prezent de Rusia.

Argentina va primi vaccinul rusesc Sputnik V între lunile decembrie 2020 şi ianuarie 2021. Preşedintele argentinian Alberto Fernández a informat într-un comunicat că vaccinul rusesc va fi administrat în primul rând persoanelor incluse în categoriile de risc.

Argentina ocupă locul al doilea în clasamentul ţărilor latino-americane cu cele mai multe cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus, în total 1.173.533, şi locul al 12-lea în clasamentul ţărilor din lumea întreagă prin prisma numărului de decese, cu 31.140 de morţi, potrivit Ministerului argentinian al Sănătăţii.

În ceea ce priveşte preţul vaccinului rusesc, acesta este mai mic sau în general similar cu valoarea medie estimată a altor antigeni dezvoltaţi în restul lumii, notează comunicatul.

Ministrul adjunct al Sănătăţii, Carla Vizzotti, a vizitat Rusia împreună cu o delegaţie prezidenţială pentru a se informa despre stadiul în care se află dezvoltarea noului vaccin rusesc.

Retail jobs

Preşedintele Alberto Fernández a declarat că va testa vaccinul rusesc asupra lui însuşi şi că speră ca în curând vaccinul rusesc să devină disponibil pentru toţi locuitorii din ţara sa.

Rusia prevede să înceapă din decembrie 2020 furnizarea şi către alte ţări din America Latină a vaccinului său Sputnik V, dezvoltat de centrul de epidemiologie şi microbiologie Gamaleia, a anunţat în octombrie Kiril Dmitriev, directorului Fondului de Investiţii Directe din Rusia (FIDR).

Kiril Dmitriev a garantat că Rusia ar putea furniza cantităţi mari începând din decembrie, având în vedere că vaccinul va fi produs de India, Brazilia, Coreea de Sud şi China, dar că situaţia va depinde foarte mult de avizul agenţiilor de reglementare locale, menționează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Noiembrie 2020 - 03 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.