Un puternic seism s-a produs vineri în Marea Egee şi a fost resimţit atât în Turcia, cât şi în Grecia, au anunţat centrele seismologice locale şi internaţionale. Bilanţul morţilor cutremurului a urcat la 25.

Un puternic seism, cu magnitudinea 6,7, s-a produs vineri în Grecia şi a fost resimţit în capitala acestei ţări, Atena.

Seismul s-a produs la o adâncime de cinci kilometri în Arhipelagul Dodecanez, în jurul orei 11.50 GMT.

Numeroase persoane au ieşit pe străzile oraşului costier Izmir din Turcia după acest cutremur de pământ, potrivit unor martori. Imagini publicate de radioteleviziunea publică turcă, TRT Haber, arată ruinele unei clădiri care s-a prăbuşit în centrul oraşului Izmir.

Imaginile transmise la televiziune arată şi numeroşi localnici care se alătură eforturilor depuse de echipele de intervenţie care au sosit lângă ruinele unei clădiri prăbuşite în Izmir. Imobilul avea şapte etaje şi includea 21 de apartamente.

Echipele de intervenţie au cerut rezidenţilor din apropiere să păstreze tăcerea, după ce o persoană a fost văzută sub dărâmături.

Semnalul de telefonie mobilă a fost temporar întrerupt în oraş, precizează postul TRT.

Seismul de vineri a declanşat un mini-tsunami în Seferihisar, a declarat Huseyin Alan, directorul Camerei de Inginerie Geologică din Turcia, care i-a îndemnat pe rezidenţi să se îndepărteze de clădirile locale.

Un total de 804 persoane au fost rănite și cel puțin 25 au murit

Eforturile de salvare continuă la nouă clădiri avariate, a precizat Anadolu, citată de DPA, adăugând că alte trei persoane au fost scoase de sub dărâmături în viaţă la 17 ore după cutremur.

Potrivit AFAD, o replică cu magnitudinea 5,0 a avut loc sâmbătă dimineaţă în districtul Seferihisar din Izmir.

Autorităţile folosesc "toate mijloacele disponibile" pentru a-i ajuta pe cei afectaţi, a declarat preşedintele Recep Tayyip Erdogan mai înainte la Istanbul, citat de Agerpres.

Citeste si:
Bilanț negru după cutremurul din Japonia. Numărul morților a ajuns...
Bilanț negru după cutremurul...


Despre autor:


Ultima actualizare: 31 Octombrie 2020 - 11 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.