Italia și Spania introduc noi restricții anti-COVID după ce numărul de noi cazuri de infectări cu coronavirus a crescut. În Italia, restaurantele rămân deschise doar până la ora 18.00, iar Spania va intra din nou în stare de urgență.

Italia a decis că barurile, magazinele de îngheţată, patiseriile şi restaurantele se vor închide la ora 18:00 în toate zilele. După ora 6 după-amiază ele pot continua să livreze mâncare la domiciliu. La o masă în restaurant pot sta maxim 4 persoane, în cazul în care nu sunt membrie ai familiei. Este interzis consumul de mâncare şi băutură pe stradă după ora 18:00.

Măsurile, care sunt valabile o lună, până pe 24 noiembrie, vin după publicarea de noi cifre record privind contaminările cu coronavirus şi în pofida opoziţiei guvernatorilor regionali şi a manifestaţiilor împotriva restricţiilor. Ultimul bilanţ înregistrează circa 20.000 de cazuri noi de contaminare în 24 de ore, totalul de la începutul pandemiei ajungând la peste 500.000, cu 37.000 de decese.

Școlile şi grădiniţele vor rămâne deschise în Italia, 75% din cursurile din licee şi universităţi desfăşurându-se în schimb online.

În Spania, potrivit deciziei Guvernului, va fi instituită starea de urgență mai întâi pentru 15 zile, însă Guvernul de la Madrid vrea să ceară aprobarea Parlamentului pentru o prelungire timp de șase luni, până în aprilie 2021.

Citeste si:
BILANȚ Covid-19: România înregistrează astăzi 4.272 de noi cazuri...
BILANȚ Covid-19: România...

„Restricţionarea circulaţiei de la 11 noaptea la 6 dimineaţa va fi aplicată în toată ţara cu excepţia Insulelor Canare, care prezintă o situaţie epidemiologică foarte bună. Se va putea circula în acest interval de timp doar pentru motive incluse în normele sanitare: cumpărarea medicamentelor, deplasarea la locul de muncă, întoarcerea acasă sau îngrijirea bătrânilor şi copiilor.”, a precizat Pedro Sánchez, premierul Spaniei

Mai sunt restricționate și întâlnirile, adunările publice, tocmai pentru acestea sunt situații care duc la propagarea necontrolată a coronavirusului.

Spania a înregistrat cel mai mare număr de infectări cu COVID-19 din Europa Occidentală. Numărul total de cazuri a crescut vineri la 1.046.132, în timp ce bilanţul deceselor se aproape de 38.000, informează digi24.ro

Citeste si:
Un automobil marca Lexus căutat în Italia și Elveția, identificat...
Un bărbat a încercat să...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.