Germania face pregătiri pentru a începe campania de vaccinare anti-COVID-19 înainte de sfârşitul anului. Această hotărâre a venit după ce rata de infectare din ultimele zile a fost într-o accelerație continuă, iar cazurile de infectare sunt în creștere.

Ministerul federal al Sănătăţii are în plan să înfiinţeze 60 de centre speciale de vaccinare pentru a se asigura că vaccinurile pot fi stocate la temperatura corespunzătoare, cerându-le celor 16 landuri să indice până la data de 10 noiembrie locuri unde se va putea face acest lucru.

Într-o videoconferinţă susţinută în această săptămână, ministrul sănătăţii Jens Spahn, el însuşi confirmat pozitiv cu coronavirus miercuri, a spus că firma germană BioNTech se apropie de a primi aprobarea pentru vaccinul său, citează Bild declaraţii ale participanţilor.

Întrebat când se aşteaptă la primele vaccinări, Spahn a răspuns: „S-ar putea întâmpla înainte de sfârşitul anului”.

BioNTech dezvoltă un vaccin în parteneriat cu Pfizer Inc.

Luna trecută, Germania a acordat fonduri echivalente cu 745 milioane de dolari firmelor de biotehnologie BioNTech şi CureVac pentru ca acestea să-şi accelereze lucrul la vaccinurile împotriva COVID-19 şi să-şi extindă capacităţile de producţie germane.

Marţi, Pfizer şi BioNTech au anunţat începerea în Japonia a testelor clinice din fazele combinate I şi II pentru vaccinul lor candidat bazat pe ARN mesager (ARNm). Rezultatele iniţiale ale testelor lor din SUA ar putea veni la începutul acestei luni.

Rata de infectare cu coronavirus este în creştere accelerată în Germania, care a raportat joi, pentru prima oară, peste 10.000 de cazuri noi de infectare, menționează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Octombrie 2020 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.