Mai multe opere de artă și artefacte antice au fost distruse în trei galerii de pe Insula Muzeelor din Berlin. Autorii ar fi adepți ai teoriei conspirațiilor ce consideră muzeele centrul „satanismului global”, potrivit The Guardian.

Sarcofage egiptene, sculpturi în piatră și picturi din secolul al XIX-lea au fost distruse de adepții teoriei conspirațiilor în trei muzee din Berlin:Muzeul Pergamon, Alte Nationalgalerie și Muzeul Neues. Incidentul a avut loc pe 3 octombrie, însă poliția l-a dezvăluit abia după aproape 3 săptămâni.

Incidentul s-a produs de Ziua Unităţii Germane, care a marcat în 2020 împlinirea a trei decenii de la reunificarea Germaniei. Nu este clar deocamdată dacă data atacului a fost aleasă în mod intenţionat.

70 de artefacte au fost stropite cu un lichid uleios în mai multe spaţii ale acestui complex muzeal, inclus pe lista patrimoniului mondial de către UNESCO şi considerat una dintre cele mai populare atracţii turistice din capitala Germaniei.

Citeste si:
Germanii protestează contra legii care oferă Guvernului putere în...
Mii de germani protestează...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.