Samoa este un teritoriu insular cu 55.000 de locuitori, care nu a înregistrat niciun caz de coronavirus. Guvernul a închis frontierele şi a suspendat toate zborurile, iar peste 500 de locuitori au rămas blocaţi departe de familiile lor, dar în siguranță.

Guvernul din Samoa a închis frontierele şi a suspendat toate zborurile de la şi către insulă pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19. Această măsură a fost utilă deoarece teritoriul american nu a înregistrat niciun caz de infectare cu coronavirus, însă a adus o mare dezamăgire în sufletul celor peste 500 de oameni care se află departe de familiile lor.

O femeie din Samoa de 38 de ani, care, înainte de pandemie, a plecat de pe insulă în California pentru a-şi trata cancerul, nu a mai putut reveni la fetiţa sa. Aceasta spune că pe lângă lupta fizică pe care o are cu boala, acum duce şi o luptă psihică pentru că e singură şi departe de familie, relatează BuzzFeed News.

În situații asemănătoare se află alte câteva sute de oameni care speră să se întoarcă la casele lor.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Octombrie 2020 - 10 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.