Aproximativ 5.000 de pui de focă au fost găsiți fără viață pe coasta Namibiei, în Peninsula Pelican Point. Specialiștii sunt de părere că principala cauză este foametea.

Apariția puilor de focă pe țărmul Namibiei a atras atenția localnicilor, dar și specialiștilor de la Organizația Ocean Conservation.

„Ne aflăm în pragul unei catastrofe. Sunt mii de pui de focă născuţi prematur şi care mor aproape imediat. Asta se întâmplă anual, dar niciodată cu o astfel de amploare”, declară ONC, citat de Reuters.

Experții consideră că cea mai probabilă cauză a deceselor este foametea deoarece principala sursă de hrană a focilor sunt peștii, care în ultima perioadă nu se mai găsesc în zona Pelican Point. Un alt motiv ar putea fi toxinele din apă sau apariția diverselor boli. Cercetătorii au anunțat, în urma acestei tragedii, că vor colabora cu Ministerul Pescuitului pentru a efectua teste.

Asemenea tragedie nu a mai avut loc din anul 1994, atunci când o treime din populația de foci de la Pelican Point a dispărut din cauza lipsei de hrană.

Citeste si:
12 locuri magnifice cu peisaje selenare de vis. Destinatie din...
12 locuri magnifice cu...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.