Agenții federali americani au anunțat că au confiscat o tonă de metamfetamină în Los Angeles. Aceasta este cea mai mare captură efectuată vreodată de agenția antidrog americană.

Ancheta a început în luna iunie și a avut un mare succes pentru agenția antidrog americană (DEA), relatează AFP, citat de digi24.ro. Polițiștii au identificat în sudul Californiei o rețea importantă legată de carterterul mexican Sinaloa, care a dus ulterior la ascunzătorile de droguri din regiune.

„Este suficient drog pentru a furniza o doză de metamfetamină fiecărui bărbat, femeie şi copil din Statele Unite şi Mexic", a declarat reporterilor responsabilul interimar al DEA, Timothy Shea.

După operațiunea de supraveghere a traficanților, forțele de ordine au confiscat, la începutul lunii octombrie, o tonă de metamfetamină, 400 de kilograme de cocaină și șase grame de heroină. Valoarea pe piața neagră acestor droguri de mare risc este de peste 7 milioane de dolari.

„Cea mai mare captură de metamfetamină efectuată pe teritoriul naţional către DEA este o lovitură majoră dată cartelurilor (de droguri), şi totodată, o victorie imensă pentru populaţia din California de Sud. Toate studiile arată că dependenţa de metamfetamină este însoţită de o creştere a criminalităţii violente, inclusiv a spargerilor, agresiunilor şi crimelor", a precizat Timothy Shea.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Octombrie 2020 - 01 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.